Verona on Pohjois-Italian tunnetuin kulttuurikaupunki, joka on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin v:sta 2000 lähtien. Vajaan kolmensadan tuhannen asukkaan kaupunki on myös samannimisen maakunnan pääkaupunki ja johtava keskus. Sen historiallista keskustaa kiertää 10 kilometrin pituinen muuri, jossa on useita portteja joista vanhaan kaupunkiin pääsee. Veronan keskusta on tiivis ja kompakti, siellä on paljon mukavia aukioita, joista tunnetuin on piazza Bra. Lisäksi siellä on useita tutustumisenarvoisia kirkkoja, sekä muutama taidegalleria, joista mielenkiintoisin on Castel Vecchion yhteydessä.

DSC_6555.jpg

Veronan tunnetuin nähtävyys on silti roomalaisajalta peräisin oleva amfiteatteri, jota nykyisin kutsutaan Areenaksi. Amfiteatteri rakennettiin aikoinaan kaupunkilaisten viihdytyspaikaksi, ja sellainen se on vielä nykyäänkin. Areenalla mahtui aikoinaan 30 000 katsojaa ja nykyään jokavuotiset Oopperajuhlat keräävät kymmeniätuhansia kävijöitä eri puolilta maailmaa. Areenalla järjestetään myös muita tapahtumia ja konsertteja ja siellä on esiintynyt maailmanluokan tähtiä, kuten myös sinä päivänä kun vierailimme Areenalla. Englantilainen laulaja, huippusuosittu Adele piti nimittäin Areenalla kaksi konserttia toukokuun lopussa. Molemmat konsertit olivat loppuunmyydyt, sen lisäksi koko Areenaan ympäröivä aukio ja puistoalue olivat täynnä ihmisiä, jotka nauttivat kanssamme lämpimästä kesäillasta. 

DSC_6576.jpg

DSC_6573.jpg

Verona tunnetaan myös Shakespearen kirjoittamasta Romeon ja Julian rakkaustarinasta, jonka tapahtumat aika ja kuolemattoman rakkauden kaipuu on muuttanut ihmisten mielissä fiktiosta historialliseksi tositarinaksi. Julian parveke onkin varsinainen massaturismin vetonaula, jonka seinille tuhannet omaa Romeota ja Juliaa ikävöivät ovat jättäneet viestinsä. Suosittua on myös kuvauttaa itsensä Julian parvekkeella. Vaikka kuinka yritin houkutella omaa Romeotani laulamaan minulle aarian parvekkeen alla, ei hän innostunut asiasta vaikka hän rakastaakin laulamista. Liekö ujous iskenyt, kun paikalla oli satoja muitakin kuulijoita!

DSC_6583.jpg

DSC_6590.jpg