Yövyimme matkan ensimmäisen yön maankamaralla kolmen tähden hotellissa Hojmolle Krossa. Motelli sijaitsee E47 läheisyydessä, pienemmän tien varressa. Ympärillä on laaja peltoaukea ja tuulimyllyjä. Saavuimme hotelliin jo puoli neljän aikaan iltapäivällä. Olin etukäteen vähän varautunut millainen paikka olisi, mutta hotelli oli kaikin puolin miellyttävä yllätys. Huone oli siisti ja tilava, parivuode oli leveä ja tukevaa tekoa. Ja juuri sopiva istumisesta rasittunutta selkää varten, siis ei liian pehmeä eikä liian kova.

Olimme ajaneet rivakasti Ruotsin läpi Tukholmasta Tanskaan reilut 800 km. Viking Grace oli Tukholmassa varhain aamulla, ja selvisimme ulos kaupungista jo ennen aamuruuhkaa. Liikennettä oli yllättävän vähän ja matka eteni joutuisasti. Auto nieli ahnaasti kilometrejä, 100-130 km/h matkanopeus olikin jo hyvää verryttelyä Saksan moottoriteitä varten. Navigaattori ohjasi meidät Tanskaan Helsinborgin kautta, joten menimme pienen salmen yli lautalla, matka kesti max 15 min. Ehdimme juuri ja juuri käydä sillä aikaa kahvilla, kun saavuimme jo Tanskan puolelle.

Vähän aikaa levättyämme lähdimme syömään päivällistä parin tunnin kuluttua, sillä emme olleet syöneet matkalla kunnon lounasta. Kauniisti katettu ruokasali oli vielä tyhjä, sillä me olimme illan ensimmäiset asiakkaat. Ruoka oli kerrassaan herkullista! Söin grillattua lohta keitettyjen perunoiden, kauden vihannesten (mm. fenkolia ja kesäkurpitsaa) ja kermassa haudutetun pinaattimuhonneksen kera. Parsakaali oli juuri niin al dente kuin vain olla voi. Kauniin vihreät pienet pensaat napsahtivat poikki hampaiden välissä kun niitä puraisi. Matkakumppanini tilasi reilun häränpihvin paistettujen perunoiden ja maustevoin kera, annos sisälsi myös grillatun tomaatin ja muita kauden vihanneksia. Hänen ilmeensä oli melkoinen kun annos tuotiin pöytään. Pihvi oli niin suuri että mieskin järkyttyi; miten ihmeessä hän pystyisi syömään tuollaisen valtavan lihakimpaleen? Mutta kun palan painikkeeksi nauttii pari lasillista punaviiniä, johan se pihvikin sulaa paremmin.

Nukuimme sikeästi melkein kahdeksan tuntia. Aamu oli raikas kun kävelimme toiseen rakennukseen nauttimaan aamiaista. Aamupalan jälkeen lähdimme ajelemaan kohti seuraavaa etappia…

 

DSC_2359.jpg

DSC_2339.jpg