Rothenburg ob der Tauber on yksi Saksan rakastetuimmista käyntikohteista. Rothenburgia on sanottu jopa Romanttische Strassen helmeksi, mikä ei ole ihmekään, sillä kaupunki on todella viehättävä. Sen historiallinen keskusta edustaa perinteistä postikorttikuvaa vanhasta Keski-Euroopasta: kapeat kujat ja tiiviisti rakennetut koristeelliset ristikkotalot kukkaistutuksineen ovat kuvankauniita. Kaupunki on pittoreski ja henkii keskiajan tunnelmaa edelleen, vaikka nykyisin siellä käy paljon matkailijoita ympäri maailman. Romanttisen tien kulkijan kannattaakin ehdottomasti poiketa täällä, ja jos vain aikataulu antaa myöten, viettää ainakin yksi yö kaupungissa.

DSC_6258.jpg

Meillä oli onneksi aikaa jäädä yöksi kaupunkiin ja tutustua sen keskiaikaiseen tunnelmaan. Saavuimme kaupunkiin puoli neljän maissa iltapäivällä, ja ajoimme autolla suoraan historialliseen keskustaan. Kadut kapenivat ja hipoivat melkein auton kylkiä kun ajoimme hitaasti ja varovasti kohti määränpäätä.  Eräässä kadunkulmassa hyppäsin pois autosta ja kävelin edeltä, vilkuillen talojen numeroita ja nimikylttejä. Paikalle sattui kaksi ystävällistä vanhaa rouvaa, jotka lähtivät opastamaan meitä oikeaan paikkaan. Meitä ei haitannut etteivät rouvat osanneet sanaakaan englantia, ja minunkin koulusaksani on jo pikkuisen ruosteessa, mutta silti ymmärsimme oikein hyvin toisiamme. Sadan metrin kävelyn jälkeen olimmekin jo majatalon nurkalla, ja kuin järjestettynä rönsyilevien kukkien ympäröivästä oviaukosta kurkisti mies, joka viittilöi meitä luokseen. Aha! Olemme ilmeisesti oikeassa paikassa. Minä menin edeltä ja Kari jäi etsimään parkkipaikkaa. ( Sekin löytyi ihan läheltä, mutta parkkilipun saaminen sen sijaan oli vähän monimutkaisempaa, sillä automaatti ei toiminut ja paikalle piti kutsua parkkipirkko, joka avasi koko masiinan ja sai sen lopulta tulostamaan meille kuitin…)

DSC_6245.jpg

Olin varannut majoituksen ikivanhasta majatalosta, melkoinen museo oli itse talokin paksuine kiviseinineen. Talo on rakennettu 1450-luvulla, ja siinä oli muutama huone, hienompi sviitti ja keskiaikainen pieni taverna. Iltakävelyn jälkeen söimme siellä illallista erittäin lämpimässä ja tiiviissä tunnelmassa, sillä ravintola oli tupaten täynnä. Paikka oli paikallisten suosiossa ja ruoka oli edullista ja erittäin maukasta. Itse asiassa söin yhden elämäni parhaista aterioista Saksassa. Vietimme yömme tilavassa kolmen huoneen sviitissä, missä oli metrin levyiset kiviseinät ja korkeat kaariholvet. Koska nyt eletään vasta toukokuun loppua, niin ulkona kuin sisällä oli vielä sen verran viileää, että kaipasimme vähän lisälämpöä hulppeaan sviittiimme. Sekin järjestyi kaasulämmittimen avulla, kun keskiajalla rakennetut tulisijat eivät ymmärrettävistä syistä ole enää käytössä. Suuressa sängyssä pötkötellessä ja korkeita kattoparruja katsellessa saattoi hyvin kuvitella olevansa kuin ainakin linnanneito sulhonsa vieressä. Nukuimme tyytyväisenä yön yli untuvapeittojen alla, ja heräsimme aamulla kahvin keittoon…

DSC_6217.jpgDSC_6225.jpg